Back to All Events

Rana filmklubb: Starship Troopers

66424813_929803740699529_1266958448298295296_n.jpg

Rana filmklubb liker å vise kultfilmer i alle mulige genrer, og da denne ble foreslått kom det et tydelig ja fra flere rundt bordet.

Det er framtiden, det er science-fiction og det er masse action. Året er 2100, jorden er under angrep fra insektssivilisasjonen Klendathu. Vi følger Johnny Rico som verver seg til rom-infanteriet for å være sammen med sin kjæreste (Denise Richards) - som skal bli romskipsjef. En livsfarlig avgjørelse.

Se trailer: https://youtu.be/Y07I_KER5fE

Filmpolitiet kaller filmen for "mye mer enn western i rommet". Den gjør narr av krigsvridd mediaoppslag og interaktivt fjernsyn, og en fremtidig global fascistisk verdensorden. Filmen fikk kritikk for måten den viser vold mot fienden (insekts-aliens) på - uten empati.

Som actionfilm lever den opp til navnet, med for den tiden gode effekter. Det er drama, kjærlighet og mye humor. Rett og slett en underholdende film.

Det er også laget Starship Troopers 2 og 3, men mer verdt å nevne er at det snart (?) kommer en serie basert på filmen. Sony Pictures planlegger dette, og det ryktes om comeback for mange av de originale skuespillerne.

Hovedpersonen spilles av Casper Van Dien, og han er mest kjent for denne rollen - men du vil garantert kjenne igjen Neil Patrick Harris fra "When I met your mother", Dina Meyer fra "Saw" og Denise Richards fra bl.a. "Wild Things".

Regissør Pauld Verhoeven er fra Nederland. Eksplisitt voldelig eller seksualisert innhold og sosial satire er hans varemerke, innen både drama og sci-fi. Han står bl.a. bak RoboCop (1987), Basic Instinct (1992) og Total Recall (1990). Nå jobber han på en fransk film - "Benedetta".

NB: Dørene åpner klokken 18.00, filmstart ca 18.30.

Før filmstart vil det være en kort introduksjon.

For å se film hos Rana filmklubb må du være medlem. Vi selger medlemskap før filmen (Vipps eller cash). Det koster 100 kroner for medlemskap og én film. 250 kroner for medlemskap og tilgang til alle filmer inneværende semester. Unge og studenter under 26 år får halv pris på semester-medlemskap og betaler kun kr. 100.

Som vanlig selges det forfriskninger i baren, og du får popcorn helt gratis. Velkommen!

Tittel: Starship Troopers
Regissør: Paul Verhoeven
Basert på bok med samme navn fra 1959
Lengde: 2t 9min
Sjanger: Sci-Fi Action
Hovedroller: Casper Van Dien, Dina Meyer, Denise Richards, Neil Patrick Harris.
Land: USA
År: 1997

Lenke til Facebookeventet:

Earlier Event: October 26
Høst-treff med Jbf for store og små
Later Event: November 2
Honningbarna