Back to All Events

Rana filmklubb: Casablanca

67608241_946294739050429_2499169876732542976_o.jpg

"Here's Looking at you kid",
"Play it again Sam"
"We will always have Paris"
"This could be the beginning of a beautiful friendship"


Disse sitatene har etset seg inn i populærkulturen (selv om de aldri sier "play it again Sam" ordrett i filmen). Visuelt har også filmen sikret seg en plass i folkeminnet, bildet av Humphrey Bogart og Ingrid Bergman som sier farvel er nær ensbetydende med "cinema". Så hva kan man si om denne filmen som er så ekstremt ikonisk? VI kan si den definitivt fortjener sin status. Den er virkelig et prakteksempel på hva slags film Hollywood lagde i sin gullalder på 40-tallet.

Vi er i Casablanca i 1941, på Rick's Cafe. Rick er en amerikaner som er fast bestemt på å holde seg nøytral i konfliktene mellom nazistene og deres motstandere. Men så kommer hans gamle flamme Ilsa til byen, sammen med sin nye kjæreste, et heltemodig medlem av motstandsbevegelsen. Rick må ta et oppgjør med både sine egne følelser til Ilsa, men også til hans egen kyniske nøytralitet.

Med utsøkt kinematografi, og et fantastisk manus levert av glimrende skuespillere kan man virkelig si seg enig i begrepet "they don't make 'em like that anymore". Replikkene er skrevet på en elevert form, ikke som mennesker virkelig snakker, men mer som "filmstjerner snakker". På et punkt blir replikken "was that my heart poiunding or is it cannon fire" ytret uten et snev av ironi. Herlig!

NB: Dørene åpner klokken 18.00, filmstart ca 18.30.
Før filmstart vil det være en kort introduksjon.

For å se film hos Rana filmklubb må du være medlem. Vi selger medlemskap før filmen (Vipps eller cash). Det koster 100 kroner for medlemskap og én film. 250 kroner for medlemskap og tilgang til alle filmer inneværende semester. Unge og studenter under 26 år får halv pris på semester-medlemskap og betaler kun kr. 100.

Som vanlig selges det forfriskninger i baren, og du får popcorn helt gratis. Velkommen!
Etterpå er det mulig å mingle i baren og snakke om filmopplevelsen.

Så sett på dere hatten og frakken og bli med oss for å se den filmen som er mer filmete enn noe film noensinne har vært!

Tittel: Casablanca
Regissør: Michael Curtiz
Lengde: 1t 42min
Sjanger: Drama
Hovedroller: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman
Land: USA
År: 1942

Facebookevent her:

Earlier Event: November 21
Arif Waanderland Tour
Later Event: November 29
Erlend Ropstad