Back to All Events

Rana Filmklubb: Pi

rana_filmklubb.jpg

NB: Dørene åpner klokken 18.00, filmstart ca 18.30.

Før filmstart vil det være en kort introduksjon.

For å se film hos Rana filmklubb må du være medlem. Vi selger medlemskap før filmen. Det koster 100 kroner for medlemskap og én film. 250 kroner for medlemskap og tilgang til alle filmer inneværende semester. Unge og studenter under 26 år får halv pris på semester-medlemskap og betaler kun kr. 100.

OM FILMEN:

Tittel: Pi
Regissør: Darren Aronofsky
Lengde: 1 time 34 min
Land: USA
År: 1998

Verden er kaotisk. En enorm mengde forskjellige begivenheter sammenfaller hele tiden og skaper denne verdenen vi må orientere oss gjennom. Om det bare var en måte å sette dette i struktur! Å finne en presis matematisk formel for ikke bare deler av naturen eller samfunnet, men for ALT! Dette er det som driver vår hovedperson Max Cohen i filmen Pi. Max lever en trist og ensom tilværelse, i evig jakt på en matematisk måte å forstå børsmarkedet på. Han begynner å blande sine funn med den matematiske tolkningen av kabbalahen, og så begynner mystiske ting å skje.

Pi er debuten til Darren Aronofsky, en av vår tids mest fremtredende auteurer. Siden debuten har han skapt stor oppmerksomhet i filmverdenen med filmer som Requiem for a Dream, The Wrestler og Black Swan. Pi er hans lavbudsjettsdebut, filmet i svart og hvitt. Allerede her demonsterer Aronofsky en mestring av filmmediet og en særegen tilnærming til historiefortelling. Dette var også debuten til den eminente filmkomponisten Clint Mansell, som gjør en utmerket jobb på filmen.

Vi gleder oss til å dele denne filmen med dere og ønsker dere hjertelig velkommen!