Rana Filmklubb presenterer: Singin' in the Rain

rana_filmklubb.jpg

NB: Dørene åpner klokken 18.00, filmstart ca 18.30.

For å se film hos Rana filmklubb må du være medlem. Vi selger medlemskap før filmen. Det koster 100 kroner for medlemskap og én film. 250 kroner for medlemskap og tilgang til alle filmer inneværende semester. Unge og studenter under 26 år får halv pris på semester-medlemskap og betaler kun kr. 100.

OM FILMEN:

Tittel: Singin’ in the rain
Regissør: Gene Kelly og Stanley Donen
Lengde: 103 minutter
Land: USA
År: 1952

Høyt oppe på de fleste rangeringer av filmer som handler om å lage film, finner vi kveldens godbit. Nei, det er ikke Hjelp, vi er i filmbransjen som står på programmet, men musikalen Singin’ in the Rain. Denne komedien er kjent og kjær for mange, og vi håper Koks fylles opp av musikalelskere, (og musikalhemmeligbeundrere), Donald O'Connor-fans, filmvenner og generelt alle som kan finne på å ta seg en trall i regnet. (For hvem har vel ikke «tatt en Gene Kelly» en fuktig høstkveld?)

I Singin’ in the Rain møter vi den vakre stumfilmskuespillerinnen Lina Lamont (Jean Hagen) og hennes medskuespiller Don Lockwood (Gene Kelly), i perioden Hollywood går fra stumfilmen til talefilmen. Når det besluttes at den kommende filmen duoen skal spille i skal være en musikal, viser det seg fort at Lina ikke tar seg like godt ut med lydspor. Uten Linas kjennskap får kordamen Kathy Selden (Debbie Reynolds) i oppgave å dubbe over Linas stemme. Drama!

Kveldens film gir oss et lite stykke filmhistorie, med filmverdenens kynisme og konkurransedriv, og vi får et innblikk i datidens produsenters iherdige innsats for å være med på den teknologiske utviklingen i Hollywood. Filmen byr også på legendariske dansenumre, kjente sangsekvenser og litt god gammeldags bløtkake i tryne. Du skal heller ikke se bort fra at Cosmo Brown kan få deg til å trekke litt på smilebåndet.

Rana filmklubb inviterer altså til visning av en av de store filmene fra kinoens gullalder.

A Rose is a rose
A Nose is a nose