Back to All Events

Rana filmklubb The Death of Stalin

68293348_946849478994955_4406682676723974144_o.jpg

I Rana filmklubb har de tradisjon for å avslutte året med en julefilm, og gjerne en julefilm utenom det vanlige. I år er julefilmen såpass utenom det vanlige at det ikke engang er en julefilm. Til lukten av pepperkaker og klementiner byr filmklubben på den satiriske sorte komedien The Death of Stalin fra 2017.

Filmen er regissert av skotske Armando Iannucci, som er skaperen av andre politiske og satiriske serier som The Thick of It og Veep.

Filmen viser maktkampen mellom kommunistpartiets øverste folk, etter Josef Stalins (Andrew McLoughlin) uventede død i 1953. I maktvakuumet etter Stalins bortgang ønsker enkelte i kommunistpartiets sentralkomité å ta ledelsen, blant andre Khrusjtsjov (spilt av Steve Buscemi), Berija (Simon Russell Beale), Malenkov (Jeffrey Tambor) og Molotov (Michael Palin). Dette blir det politiske intriger av. I tillegg til de politiske aktørene får vi også stifte bekjentskap med Stalins to barn (Rupert Friend og Andrea Riseborough), en feltmarskalk Georgy Zhukov (Jason Isaacs) og en sint pianist (Olga Kurylenko)

Persongalleriet er sterkt, handlingen absurd, komikken gjennomgående. Armando Iannucci tvinger oss til å le, selv om handlingene filmen bygger på er av det dystre slaget.

NB: Dørene åpner klokken 18:00, filmstart ca 18:30.
Før filmstart vil det være en kort introduksjon.

For å se film hos Rana filmklubb må du være medlem. Vi selger medlemskap før filmen. Vi tar vipps og cash). Det koster 100 kroner for medlemskap og én film. 250 kroner for medlemskap og tilgang til alle filmer inneværende semester. Unge og studenter under 26 år får halv pris på semestermedlemskap og betaler kun kr. 100.

Som vanlig selges det forfriskninger i baren der det er full julestemning. Velkommen!

Tittel: The Death of Stalin
Regissør: Armando Iannucci
Lengde: 1 time og 47 minutter
Land: Storbritannia, Frankrike, Belgia
År: 2017
Aldersgrense: 15 år

Earlier Event: August 3
Guttakødder live