Rana filmklubb: Moulin Rouge

original.jpg

Rana filmklubb viser også dette semesteret en fullblods musikal. Da Moulin Rouge kom på kino var blant andre filmpolitiet overstadig begeistret. Anmelderen innledet med: "Følelsen inni deg etter denne filmen får deg til å hoppe opp og ned av pur livsglede! Når jeg dør vil jeg ikke til himmelen, jeg vil til Baz Luhrmans univers!".

Denne regissøren kan sine saker. En fantastisk blanding av musikal, kabaret, komedie og fantasi. Filmestetisk praktfull og filmskaperen byr på et filmunivers med fantastiske vakre effekter, farger, kostymer, scenografi og fargerike rollefigurer i 1900-tallets Paris. Som første musikal på 10 år ble filmen Nominert som beste film og syv andre Oscar-priser. Den vant to for scenografi og kostymene.

Men dere, dette er en enkel historie om livet og kjærligheten. Den unge bohemforfatteren Christian (Ewan McGregor) forelsker seg i kurtisanen, "Den funklende diamanten" Satine (Nicole Kidman) og hun i ham. Det er i grunnen ukomplisert. Komplisert blir det fordi Satine, som kurtisane på nattklubb må følge en regel: "Never fall in love". Som Satine selv sier til Christian i filmen: "Your going to be bad for me, I can tell".

I en musikal er det likevel musikken som skal følge oss ut av kinomørket etter filmen og som holder oss fast i følelsen av ekte romanse og forelskelse. Både Nicole Kidman og Ewan McGregor kan synge og danse. Musikken er en blanding av hjerteknusere fra flere tiår med artister som Beatles, Bowie, Joe Cocker, KISS, m.fl i "Elephant Love Medley" og mer moderne "Lady Marmelade" med Christina Aguilera, Lil'Kim, Mya og Pink i dampende sexy koreografi. Musikken og tekstene til Elton John treffer bra i Your Song: "...I hope you don't mind, I hope you don't mind, I put down in words, how wonderful life is when you’re in the world..."

NB: Dørene åpner klokken 18.00, filmstart ca 18.30.

For å se film hos Rana filmklubb må du være medlem. Klubben selger medlemskap før filmen (Vipps eller cash). Det koster 100 kroner for medlemskap og én film. 250 kroner for medlemskap og tilgang til alle filmer inneværende semester. Unge og studenter under 26 år får halv pris på semester-medlemskap og betaler kun kr. 100.

Som vanlig selges det forfriskninger i baren, og du får popcorn helt gratis. Velkommen!

Tittel: Moulin Rouge!
Regissør: Baz Luhrman
Musikk: Craig Armstrong
Lengde: 128 min.
Sjanger: Musikal, drama
Medvirkende: Nicole Kidman, Ewan McGregor, Jim Broadbrent, Richard Roxburgh, John Leguizamo, Kylie Minogue, Ozzy Osbourne, m-fl.
Land: Australsk - amerikansk
År: 2001