Rana filmklubb/Kulturnatta: Det levende slottet (gratis filmvisning)

66576868_933283710351532_4194536362025680896_o.jpg

(7 års aldersgrense)

Rana Filmklubb vil selvfølgelig også feire Kulturnatta sammen med alle de andre flotte kulturaktørene i byen. I år som i fjor vil vi gi litt ekstra fokus til de yngre filmtitterne, men samtidig vise en film som også passer for de voksne. Det er derfor med stor glede av vi presenterer mesterverket Det Levende Slottet!

Se trailer her: https://www.youtube.com/watch?v=iwROgK94zcM
(NB: Traileren er på engelsk, filmklubben vil vise filmen på norsk)

Det Levende Slottet er en animert film av den japanske mesterregissøren Hayao Miyazaki, mannen bak flere andre kjente filmer som Chihiro og Heksene (2001), Prinsesse Mononoke (1997) og Min Nabo Totoro (1988).

Det er vanskelig å komme med en kjapp oppsummering av hva man kan forvente av denne filmen, som så mye av Miyazakis verk er den stappfull av øyeblikk, ideer og nydelig animasjon. Men vi skal gjøre et lite forsøk likevel.

I Det Levende Slottet møter vi den unge hattemakeren Sofie som bor i en liten landsby i et land som er på randen til krig. Det er ikke dette som veier tyngst hos Sofie derimot, hun har blitt forbannet av en slu heks og blir forvandlet til en gammel kvinne kjappere enn naturens gang vanligvis går. For å bryte denne forbannelsen drar hun ut fra byen på jakt etter det legendariske levende slottet og dets eier, trollmannen Hauru.

Det Levende Slottet er som sagt en film med mange lag man kan pirke i og vi mener bestemt at dette er en film som vil passe til et publikum i alle aldre. De yngre vil fortape seg i nydelig animasjon, morsomme karakterer og en fantastisk historie mens de voksne kan grave i underliggende tema som patriotisme, krig, nasjonalisme og kjærlighet.

NB! Filmen vil bli vist med NORSK TALE!

NB: Dørene åpner klokken 18.00, filmstart ca 18.30

(Kulturhuset har også åpent etter film, åpen bar/annet arrangement)

For å se film hos Rana filmklubb må du normalt være medlem. Men denne visningen er gratis og åpen for alle.

Som vanlig selges det forfriskninger i baren, og du får popcorn helt gratis. Velkommen!

Tittel: Hauru no ugoku shiro / Howl's Moving Castle / Det Levende Slottet
Regissør: Hayao Miyazaki
Lengde: 2t
Sjanger: Animasjon
Norske stemmer: Benedikte Kruse, Inger Teien, Håvard Bakke, Aksel Hennie, Bente Børsum, Martin Lange, Kirsti Grundvig, Ivar Nørve, Tor Milde, Rune Alstedt, Liv Bakke, Katrine Blomstad, Anita Eriksen, Stig Korgstad, Morten Lange, Helge Winther Larsen m.fl.
Land: Japan
År: 2004

Aldersgrense: 7 år
Begrunnelse: Denne japanske animasjonsfilmen inneholder en del mørke og truende scener som kan virke skremmende på de aller yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.

Facebookevent her:

Earlier Event: September 7