Back to All Events

Rana filmklubb/Pride: Kjærlighet på pinne

Key-art_4x5_justert-farge.png

For andre året samarbeider Rana filmklubb med Pride. De viser denne gang film fra Helgeland og venter besøk av regissøren!

Kjærlighet på pinne ble filmet i 2008 og hadde premiere på Herøydagan i 2009. Den handler om to gutter på 18 år som er bestevenner, men som finner ut at de er forelsket i hverandre. Eske er litt mer usikker enn Jonas i begynnelsen, så etter press fra noen andre venner går han på date med en jente. Jonas får jo vite dette og hva skal de gjøre med dette?

Historien bygger på en novelle skrevet av en ung jente, Ane Djuvan Winnje som var blant vinnerne av konkurransen "Skrivetalenter" for ungdom under 22. Boken "Karneval" ble gitt ut i 1995. Den har få personer og foregår på Oslo øst og de bor i en bygård. Da filmskaperne skulle lage denne på ungdomsklubben på Herøy måtte den tilpasses til landlige omgivelser. Filmen har også med flere karakterer enn i novellen. Flere ønsket en liten rolle, og mange av klubbens medlemmer fikk eierskap til filmen. Novellen slutter også veldig brått, så regissøren skrev den litt lengre.

Hovedrolleinnehaverne og regissør Kristine Kleven ble senere invitert rundt omkring for å vise og snakke om filmen, på: Skeive dager i Oslo, Trondheim og Kristiansand. Intervju på Tv2 nyhetene, Waschera og Sveip, og på flere ungdoms- og videregående skoler, bl.a i Bodø og Trondheim.

Nå er det 10 år siden premieren og da er det ekstra stas at den får vise seg igjen på Mo Pride.

NB: Dørene åpner klokken 18.00. Visning kl. 18.30

Før filmstart vil det være en kort introduksjon ved regissør Kristine Kleven som også er til stede for dialog om filmen etterpå.
Visningen er åpen for alle.

Som vanlig selges det forfriskninger i baren, og du får popcorn helt gratis. Velkommen!

Tittel: Kjærlighet på pinne
Regissør: Kristine Kleven
Lengde: 62 minutter
Sjanger: Drama
Medvirkende: Ole Christoffer Olsen, Leif Lundestad
Land: Norge
År: 2009

Facebookeventet her:

Later Event: September 6
Lukket arrangement: MBA jubileum