4/4 Forum For Takt og Tone presenterer: Siri's Svale Band

Siris svale band 2 (1).jpg

Siri's Svale Band, den nordiske cool-kvintetten med to bassister, trommer, saksofon og vokal kommer til Mo i Rana: Bjørn Alterhaug, Celio Barros, Carl Haakon Waadeland, John Pål Inderberg og Siri Gellein.

Siri's Svale Band fikk sitt gjennombrudd under International Jazz Festival i Molde var i 1989, mottakelsen var overveldende. Publikum og kritikere ble fanget av gruppens åpne og eteriske musikk, sin unike blanding av tradisjon og innovasjon, lyd og arrangementer. En av bandets unike funksjoner er bruken av to bassister.

Fra starten av og på de to første plateutgivelsene trakterte Bjørn Alterhaug og Odd Magne Gridseth hver sin kontrabass. Fraværet av et tradisjonelt harmonisk instrument etablerer en åpen tekstur som muliggjør melodisk, lineær improvisasjon. Dette er demonstrert på spennende måter av John Pål Inderberg på alt- og bariton saksofon. Et tredje trekk ved bandet er trommeslager Carl Haakons Waadelands nyanserte blanding av jazzrelaterte spor med elementer av norsk folkemusikk. Og som fokuspunkt i opplevelsen av Siri's Svale Band: Siri Gelleins intime og uttrykksfulle stemme, som binder alt sammen.

Fra starten har Siri's Svale Band følt en slags dualitet. Det er ønske om å være en del av en klassisk jazztradisjon, men også med målet om å supplere og utfylle denne samme tradisjonen. Det er nettopp i møtepunktet mellom tradisjon og innovasjon, spenningen mellom det gitte og det uforutsigbare at gruppen håper å engasjere seg med publikum.

Bandets første plate, "Blackbird", ble gitt ut i 1990. Bandet fikk et stort publikum i både Norge, Tyskland og Hong Kong. Etter å ha turnert i og utenfor Norge i over 10 år, la Siri's Svale Band opp i 2001.

16 år senere kom Ernst Wiggo Sandbakk, leder av Trondheim Jazzfestival, med ideen om å spørre bandet om å komme sammen igjen for å gi en konsert på Jazzfest 2018 for å feire Siri's Svale Bands 30-årsjubileum. Dette forslaget ble entusiastisk tatt imot av musikerne i bandet, og de bestemte seg for å komme sammen igjen og gjøre flere konserter.  Siri's Svale Band ble dermed gjenfødt.

Nåværende medlemmer av bandet er de samme som for 30 år siden, bortsett fra at den brasilianske bassisten Celio Barros har erstattet Odd Magne Gridseth. Barros er i dag et veldig kreativt og viktig medlem av Siri’s Svale band. Han har bidratt til å gi bandet en ny brasiliansk/latin amerikansk sound.

I 2018 ga bandet ut plata «Sval Y Afinado»

Dørene åpner kl. 19.00. Konsertstart :kl. 20.00

Billettpriser: