Back to All Events

Duvvene (lengst der ute)

Marja Mortensson, foto Jørn Kristensen.jpg

Sammen med et knippe svært dyktige musikere og Marja Mortenssons unike stemme inviterer vi publikum inn til musikalsk reise ved kanten fra storhavet - gjennom brottsjøer og over speilblanke sund - en hyllest til alle dem som gikk der før oss, og til de som kommer etter oss. Vær hjertelig velkommen!

Duvvene er et prosjekt signert poet Rawdna Carita Eira og komponist Håvard Lund. En sangsyklus på 10 sanger på sørsamisk, lulesamisk og nordsamisk tar oss med til et knippe av øyene i Nordland fra Røst i Nord til Torghatten i sør.

I dette universet er det øyene som forteller. Øyer og vær som ligger midt i brytningspunktet mellom i brottsjøene fra den store verdenen der ute - og de trygge fjordene innenfor. De forteller om menneskene de har sett, om mot og overmot, om kjærlighet og grådighet, om fortid og nåtid og en kyst i endring. Om mennesker som har levd side ved side opp igjennom årtusenene. Om bånd som blir brutt. Den en gang sterke og verdifulle sjøsamiske kulturen i Nordland er anno 2018 nesten usynlig. Det samme er øyboernes historie i nord. Høvedskvinnene på nordlandsbåtene - har noen hørt om dem? Med dette som utgangspunkt har forfatter og komponist utfordret hverandre, utvekslet tanker, toner, ord; hvem er vi egentlig? Hva er det vi har felles? Hva er det som binder oss sammen, og som binder oss til landet, til øyene, til havet her. Hva er det som står på spill nå når en ny tidsalder begynner? Hva er mulighetene? Hvilke valg har vi? Hvem vil vi være?

Produksjonen er initiert og finansiert av Troms fylkeskommune ved Kultur i Troms

Medvirkende musikere:

Marja Helena Fjellheim Mortensson – vokal

Roger Ludvigsen – gitar

Marianne Halmrast – bass

Ingar Zach – perkusjon

Håvard Lund – klarinetter

Rådgiver: Anders Søvik

Sørsamiske språkkonsulenter: Bierna Leine Bientie & Anne-Grethe Leine Bientie

Lulesamisk språkkonsulent Heidi Birgitta Andersen

Nordsamisk språkkonsulent: Heaika Hætta

Dørene åpner klokken 18:00

Konsertstart ca kl. 19:00

Bar er åpen før, under og etter konsert.

Sitteplasser.

duvene.jpg
Earlier Event: April 26
Frivilligfest (lukket arrangement)
Later Event: May 4
Kristian Granheim